Maatwerkoplossingen voor bedrijfshulpverlening

Over ons

Directeur Erik Meenken richtte in 2007 SecuCare op.

"Elke organisatie is anders. Maatwerk in BHV is daarom erg belangrijk".

Na diverse management- en adviesfuncties in het ziekenhuiswezen en in de bouwsector te hebben vervuld startte Erik Meenken in 2007 SecuCare. "Van alles wat ik tot die tijd had gedaan vond ik BHV het interessants en in zag mogelijkheden om het anders en beter te gaan doen".

Erik kwam erachter dat de rode draad in zijn leven het lesgeven was. Op de middelbare school werkte hij al als zwem- en later als zeilinstructeur. "Tijdens de diverse leidinggevende functies die ik daarna heb vervuld vond ik het ook belangrijk om mensen iets mee te geven, ze iets te leren". Erik -een elektrotechnisch ingenieur van oorsprong- ziet een aantal aspecten uit zijn leven mooi samenkomen in SecuCare. "De combinatie van techniek, het adviseren over een veiliger omgeving en het geven van instructies -het lerende component dus- spreekt mij bijzonder aan. Ik kan mijn ei hier volledig in kwijt".

Met SecuCare wil Erik een bijdrage leveren aan een veiliger werkomgeving voor mensen en organisaties. "Snel handelen is daarbij belangrijk. Als je weet wat je moet doen in noodsituaties kun je de schade beperken. Handel je niet juist, dan nemen de risico's toe. Dat geldt vooral bij brand. Een paar minuten tijd maakt het verschil tussen het voorkomen van erger of een ernstig ongeluk. Ook reanimeren moet je snel en deskundig doen anders is het vaak al te laat".

SecuCare onderscheidt zich met het leveren van maatwerk en heeft een voorkeur voor het in-company trainen van mensen. "Alles wat we doen richt zich op de specifieke organisatie van de opdrachtgever. Daarom trainen we mensen het liefst in hun eigen werkomgeving. En zo realistisch mogelijk, het moet de werkelijkheid dicht naderen. "Ook biedt SecuCare de theoretische lessen interactief aan met behulp van stemkastjes. Hierdoor wordt de betrokkenheid vergroot en met behulp van een elektronische enquete voorafgaand aan de training of cursus wordt het kennisniveau van de deelnemers gepeild. "Zo kunnen we nog beter inspelen op de situatie en de wensen van onze opdrachtgevers. we zijn altijd bezig om te onderzoeken hoe het nog beter kan. Dit maakt dit werk interessant. Veiligheid gaat nu eenmaal voor alles".

"Voorkomen dat een incident een calamiteit wordt. Dat is mijn motivatie om dit werk te doen".