Maatwerkoplossingen voor bedrijfshulpverlening

Simulatietrainer

De Simulatie Trainer is een digitale omgeving waarbij de medewerker en de BHV'ers in hun eigen digitale ziekenhuis of zorginstelling aan het werk zijn. Zij kunnen door middel van een aantal knoppen op hun pc diverse acties uitvoeren en zichzelf door het gebouw bewegen.

Deze acties kunnen onder andere zijn:

 

  • ontdekken waar de brand is
  • mensen in veiligheid brengen
  • ondernemen van een bluspoging
De Simulator is een goed alternatief om in te zetten als het niet altijd mogelijk is om een compleet compartiment of gebouw te ontruimen.

De activiteiten die plaatsvinden zijn tijd-realistisch. Dit houdt in dat de loopsnelheden van zowel het wandelen als hartlopen omgerekend worden in de bewegingssnelheid van de persoon in de simulatietrainer. Evenzo geldt dit voor het openen en sluiten van de deuren en de ontwikkeling van de brand en rook.

Enkele andere voordelen van het gebruik van de Simulatietrainer:
  • er zijn situaties te realiseren die op een andere manier bijna niet mogelijk zijn
  • de situatie kan escaleren
  • look en feel van de eigen organisatie
  • met kleine groepjes in korte tijd intensief oefenen
  • de patiĆ«nten en cliĆ«nten ondervinden geen hinder van de oefening
De Training
Een groot voordeel van de simulatietrainer is dat het mogelijk is, vooral bij verkeerde acties, het incident te laten escaleren tot een calamiteit waarbij een deel van het gebouw afbrand of dat de rookontwikkeling de vluchtweg intrekt als gevolg van een openstaande deur.

Een ander voordeel is dat je je collega's die actief aan de oefening meedoen pas ziet als ze zich daadwerkelijk in je gezichtsveld bevinden. Dan is het pas mogelijk om face-to-face te communiceren. Anders zal het communiceren altijd gebeuren via de portofoon.

De Inrichting
Nadat de opdracht verstrekt is wordt het gebouw of een deel van het gebouw omgezet naar een 3D model. Hiervoor worden op locatie foto's gemaakt van de afwerkingen die zijn toegepast, inclusief de kleurstelling. Hierdoor wordt een gebouw net zo ingericht als in het echt en ervaren uw medewerkers de oefening als zeer realistisch.

De Evaluatie
De scenario's zullen met u worden doorgenomen, zodat de scenario's op basis van de acties die bij u plaatsvinden geprogrammeerd kunnen worden. Er worden 3 verschillende scenario's beoefend. Na elk scenario vindt een korte evaluatie door de oefenleider plaats. Van de totale oefening wordt een verslag gemaakt.Voor meer informatie:

 Informatie aanvragen